User Name

Password

Info New or Forgotten?

   Maak uw keuze:

Balance Tennis > TENNISLESSEN > ULTC Iduna

Welkom bij ULTC Iduna in Utrecht

Welkom bij ULTC Iduna in Utrecht

Klik hier voor de route naar ULTC Iduna   Arienslaan 18, 3573 PT Utrecht
   030 785 06 90
 www.ultciduna.nl

 

Hoofdtrainers: Bas van Hooijdonk (seniorenselectie), Wouter Schoonderwoerd (jeugd en jeugdselectie) en Sander Kooi (senioren).

Voor gedetailleerde informatie over ULTC Iduna verwijzen wij u naar de website van ULTC Iduna. Klikt u hiervoor op de bovenstaande internetlink. Wij wijzen u erop dat u lid dient te zijn van ULTC Iduna als u zich wilt inschrijven voor trainingen aldaar.

 

De trainingsmogelijkheden bij ULTC Iduna zomer

Seniorentraining
Tijdens de zomerperiode zijn er verschillende cursussen voor senioren. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden. U dient lid te zijn van ULTC Iduna om in aanmerking te kunnen komen voor tennisles.
Omdat er elk jaar veel meer inschrijvingen zijn voor de groepslessen dan dat er beschikbare plekken zijn, zal er in de avonduren (19.00-23.00 uur) in groepen van 5 (en 9) worden gelest. Het lesbedrag voor de avondlessen is hierop aangepast. De groep kan in overleg met de trainer kiezen voor een roulatieschema of les met alle deelnemers.
Ochtendleden kunnen alleen deelnemen aan de ochtendlessen (tot 12.00 uur).

 • Groepstraining 5 personen op 1 baan (overdag 4 personen)
  De cursus bestaat uit 17 weken les van 50 minuten. Er wordt, aangepast aan het niveau getraind op technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden binnen de verschillende spelsituaties.
 • Groepstraining 9 personen op 2 banen (alleen avond)
  De cursus bestaat uit 17 weken les van 50 minuten. Er wordt, aangepast aan het niveau getraind op technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden binnen de verschillende spelsituaties.
 • Privetraining (niet in de avonduren)
  Wanneer u optimale aandacht wilt van de trainer en intensief wilt trainen is dit de meest ideale trainingssituatie. Er wordt in overleg met u een seizoensplanning gemaakt en ingespeeld op de voor u meest relevante training. Dit kan technisch en/of taktisch zijn.
   

Senioren selectietraining
Tijdens de zomerperiode verzorgt Balance Tennis Academy de selectietrainingen. ULTC Iduna bepaalt welke senioren in aanmerking komen voor selectietraining. Deze senioren worden of zijn benaderd voor inschrijving. Inschrijving is voor spelers vanaf rating 5 (en hoger).
De selecties trainen op de volgende momenten:

 • maandag 19:00-20:30 en 20:30-22:00 uur
 • dinsdag 19:00-20:30 en 20:30-22:00 uur
 • woensdag 19:00-20:30 en 20:30-22:00 uur
 • donderdag 19:00-20:30 en 20:30-22:00 uur

Juniorentraining
Tijdens de zomerperiode, die van begin april tot eind september loopt, zullen er weer volop jeugdtrainingen gegeven worden. Belangrijke informatie voor de inschrijving staat in de email die door de Jeugdcommissie naar de jeugdleden is gestuurd. Selectie- en voorselectiejeugd moeten eveneens inschrijven vanwege het doorgeven van de beschikbaarheid en de financiële machtiging. 
Subsidie op 2e training.
Bij een 2e keer training per week (ongeacht welke training: groepsles van 8 of 4 of privéles) wordt er door de vereniging een subsidie van € ? verleend. Deze subsidie wordt bij de facturatie in mindering gebracht op het totale lesbedrag van de 2 trainingen.
Tweemaal trainen per week draagt substantieel bij tot het sneller verbeteren van het tennisniveau.

Hieronder staan de lesmogelijkheden aangegeven. Om hiervoor in te schrijven is een lidmaatschap van ULTC Iduna noodzakelijk.

 • Tenniskids BLAUW voor de jongste kids (4-6 jr.), 8-10 kinderen op 1 baan, 10 lessen van 45 minuten.
  Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Daarbij zijn er vier verschillende thema’s ontwikkeld in de belevingswereld van het kind; dierentuin, ridders & prinsessen, circus en op vakantie.
  Klik hier voor meer informatie over Tenniskids Blauw bij ULTC Iduna.
  Bekijk ook de video over Tenniskids Blauw.

 • Tenniskids ROOD, 5 t/m 10 jr. (beginnend op miniveld met rode bal): 18 weken les van 50 minuten met  deelnemers. LET OP: er wordt getraint op verschillende dagen waarbij er meerdere keren per week kan worden gelest. 
  Klik hier voor meer informatie hierover.
 • Tenniskids Jeugd,(Oranje-groen-geel) De trainers delen Uw kind in op Oranje/groen en geel
 • Geel 75 minuten (incl. zondagcompetitiejeugd) 8 personen op 2 banen
  De cursus bestaat uit 18 weken les van 75 minuten. Binnen deze trainingen zal er zeer gedisciplineerd gewerkt worden en zal de ontwikkeling van de specifieke speelstijl van de jeugd centraal staan.

Op deze dagen en tijden worden de trainingen gegeven:
 

Blauw woensdag om 17:00 uur

Rood Maandag 16:00 en woensdag 14:00 (optie Dinsdag 16:00)

Jeugd Maandag t/m Vrijdag van 16:00-19:00 en op woensdag vanaf 14:00

Padellessen zomer 2020

Er zal er op Iduna officieel padeltraining worden aangeboden door een gediplomeerde padeltrainer.
De lestijden waarvoor kan worden ingeschreven zijn:
 • Jeugd: maandag t/m vrijdag 16.00-19.00 uur
 • Senioren: maandag t/m donderdag 19.00-20.00 uur en optioneel zaterdag 12.00-15.00 uur

Inschrijven kan via de lesmogelijkheden per doelgroep (jeugd of senioren) die hieronder staan.

Wanneer je je voor padeltraining inschrijft, dan vul je bij speelsterkte je sterkte van tennis in. Daarnaast het verzoek om achter 'opmerkingen' wat uitgebreider je ervaringen tot nu toe met padel te omschrijven (hoe vaak gespeeld). 

Lesdata selectietrainingen zomer 2020

Trainingsdata winter 2019-2020

Lesdata jeugd zomer 2020

Lesdata senioren zomer 2020

Informatie Tenniskids Rood ULTC Iduna

Inschrijven voor SENIOREN zomer

Sorry, er zijn momenteel geen lesmogelijkheden om voor in te schrijven.

Inschrijven voor JUNIOREN zomer

Sorry, er zijn momenteel geen lesmogelijkheden om voor in te schrijven.

Inschrijven voor SENIOREN SELECTIE zomer

Sorry, er zijn momenteel geen lesmogelijkheden om voor in te schrijven.

Copyright © 2007-2015 Balance Tennis Academy. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden Technische informatie Contact