User Name

Password

Info New or Forgotten?

   Maak uw keuze:

Balance Tennis > TENNISLESSEN > Open Inschrijving > RC Houten

Welkom bij Racketcentrum Houten

Klik hier voor de route naar Racketcentrum Houten  Pelmolen 7, 3994  XX Houten
  030 637 85 77
 www.racketcentrumhouten.nl

Hoofdtrainer: Milou Ettekoven

Voor gedetailleerde informatie over Racketcentrum Houten kunt u het beste contact opnemen met het Racketcentrum.

Balance Tennis Academy verzorgt op de binnenbanen van Racketcentrum Houten de tennistrainingen. Deze trainingen zijn voor beginner tot de gevorderde tennisser.
Voor de trainingen bij Racketcentrum Houten hoeft u niet lid te zijn van een tennisvereniging. Wij wijzen u er wel op dat deze trainingen alleen in de winterperiode plaatsvinden.

 

Trainingsmogelijkheden Racketcentrum Houten winterperiode

Seniorentraining 
Tijdens de winterperiode (oktober tot en met maart) zijn er verschillende cursussen voor senioren. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden.

 • Groepstraining 4 personen op 1 baan
  De cursus bestaat uit 10 weken les van 50 minuten. Er zijn mogelijkheden vóór 18:00 uur en na 18:00 uur. Er wordt, aangepast aan het niveau getraind op technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden binnen de verschillende spelsituaties.
  Naast de 10 weekse lescursus is het ook mogelijk om direct voor 20 lessen in te schrijven. Hierdoor hoeft de cursus in november niet verlengd te worden en is zijn de kosten van het totale lesbedrag lager. Bij 20 lessen zal erop 2 momenten worden gefactureerd (oktober en januari).
 • Privetraining
  Wanneer u optimale aandacht wilt van de trainer en intensief wilt trainen is dit de meest ideale trainingssituatie. Er wordt in overleg met u een seizoensplanning gemaakt en ingespeeld op de voor u meest relevante training. Dit kan technisch en/of taktisch zijn.

Competitietraining voor spelers van KNLTB niveau 5 of hoger (nummer kleiner of gelijk 5)
Tijdens de winterperiode (oktober tot en met maart) zijn er speciale cursussen voor competitiespelers. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden.

 • Competitietraining 8 personen op 2 banen
  De cursus bestaat uit 20 weken training van 1,5 uur. Deze training wordt op dinsdag gegeven van 18.30-20.00 uur en op zaterdag van 08.30-10.00 uur. Er wordt, aangepast aan het niveau getraind op technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden binnen de verschillende spelsituaties.

Juniorentraining 
Voor de jeugd wordt er onder leiding van BTA een gericht programma voor alle leeftijden gegeven. Op die manier denken we de jeugd een idelae mix van plezierige en leerzame invulling te kunnen aanbieden. Voor de kinderen tussen de 5 en 10 jaar werken we met Tenniskids een nieuw programma vanuit de KNLTB. Het drie fasen lesprogramma biedt kinderen leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en taktische vaardigheden. Hoe? Van basisvaardigheden naar slagvaardigheid en techniek tot tennis op de hele baan. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden. Voor de financiele machtiging dienen ouders/verzorgers deze inschrijving te doen.

 • Tenniskids Rood (5-8 jr) 8 kinderen op 1 baan
  Deze cursus bestaat uit 20 weken les en is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. De opzet is dat kinderen spelenderwijs vertrouwd raken met bal en racket. Grondvormen als werpen, vangen, stuiten en slaan worden in steeds wisselende situaties geoefend.
 • Tenniskids Oranje (7-9 jr), 6 kinderen op 1 baan
  Deze cursus bestaat uit 20 weken les en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en ligt in het verlengde van minitennis. De kinderen gaan op een klein veld een begin maken met de technische grondbeginselen van het tennis en het spelen van wedstrijdjes.
 • Tenniskids Groen (8-11 jr), 4 kinderen op 1 baan
  Deze cursus bestaat uit 20 weken les en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en ligt in het verlengde van minitennis. De kinderen gaan op een klein veld een begin maken met de technische grondbeginselen van het tennis en het spelen van wedstrijdjes.
 • Jeugdcursus (vanaf 11 jaar), 4 kinderen op 1 baan
  De cursus bestaat uit 20 weken les van 50 minuten. Binnen deze trainingen zal er zeer gedisciplineerd gewerkt worden en zal de ontwikkeling van de specifieke speelstijl van de jeugd centraal staan.

Indien het niet mogelijk is om de lesgroep vol te krijgen, zal een voorstel worden gedaan voor een aangepast lestarief (gebaseerd op het aantal deelnemers in de groep).
Bij 20 lessen zal erop 2 momenten worden gefactureerd (oktober en januari).

Lestijden en lesdagen:

 • Jeugd: maandag en donderdag 17.00-19.00 uur
 • Senioren: maandag en donderdag 17.00-21.00 uur en woensdag 09.00-12.00 uur

Inschrijven voor SENIOREN (bij 20 lessen betaling in 2 termijnen)

Sorry, er zijn momenteel geen lesmogelijkheden om voor in te schrijven.

Inschrijven voor JUNIOREN (betaling in 2 termijnen)

Sorry, er zijn momenteel geen lesmogelijkheden om voor in te schrijven.

Copyright © 2007-2015 Balance Tennis Academy. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden Technische informatie Contact